Op zoek naar een origineel relatiegeschenk?

Is er een collega jarig? Is een werknemer 5 jaar in dienst? Heeft een klant iets te vieren? Dan wil je natuurlijk een origineel relatiegeschenk geven. Maar wat geef je dan? Traditionele relatiegeschenken als een bosje bloemen, een flesje wijn of een doosje chocola worden vast gewaardeerd, maar wil je echt opvallen? Kies dan een keer voor een origineel relatiegeschenk waar alle andere zakelijke bedankjes bij in het niet vallen. Geef een boeket of een cadeaupakket van De Boeketmakerij als relatiecadeau!

Wat zijn relatiegeschenken?

Relatiegeschenken zijn artikelen die worden geschonken aan relaties. Dit kunnen klanten of partners zijn, maar ook leveranciers en personeel. Over het algemeen is het doel van een relatiegeschenk het verbeteren van de zakelijke relatie. Een relatiegeschenk is een blijk van waardering en vertrouwen. Vooral rondom de feestdagen als kerst en oud en nieuw gaan de relatiegeschenken over en weer. Een relatiegeschenk met kerst is niet hetzelfde als een kerstpakket. Waar het kerstpakket uitsluitend voor het personeel bedoeld is, is een relatiegeschenk met kerst echt bedoeld als relatiecadeau voor klanten, partners en leveranciers.

Relatiegeschenken moeten ook niet verward worden met promotionele artikelen. Deze worden weggegeven ter promotie. Vaak worden deze producten bedrukt met het logo van het bedrijf. Het doel van deze artikelen is vaak om de naamsbekendheid van het bedrijf te vergroten. Pennen en notitieblokken zijn voorbeelden van promotionele artikelen.

Duurzame en originele relatiegeschenken

Het verzinnen van een origineel relatiegeschenk is nog niet zo makkelijk. Als werkgever of HR-manager houd jij je bezig met het verduurzamen van de organisatie. Dit wil je dan natuurlijk ook laten zien in de relatiegeschenken die jij je klanten en personeel geeft. Met een boeket of één van de cadeaupakketten van De Boeketmakerij geef je niet alleen een origineel relatiegeschenk, maar laat je ook zien hoeveel waarde je hecht aan verduurzaming.

De boeketten en cadeaupakketten van De Boeketmakerij worden allemaal met de hand gemaakt. We stellen de ingrediënten met zorg samen en werken alleen met de beste kwaliteitsproducten. Zo kun je laten zien aan je personeel, klanten, leveranciers en partners dat duurzaamheid een belangrijk thema binnen de bedrijfsvoering is.

Naast de duurzame manier waarop de originele relatiegeschenken vervaardigd worden, maken we ook regelmatig gebruik van thee en koffie met een fairtrade label. Mocht je hier als organisatie graag gebruik van maken, dan kunnen we op verzoek regelen dat dit wordt gebruikt in de boeketten of de cadeaupakketten.

Wanneer geef je een origineel relatiegeschenk?

Relatiegeschenken zijn vaak bedoeld om de onderlinge relatie goed te houden of te versterken. Zo kun je het originele relatiegeschenk van De Boeketmakerij geven na afloop van een belangrijke vergadering. Bijvoorbeeld om de relatie te bedanken voor de tijd en moeite die ze hebben genomen of de uitkomst van de vergadering.

Ook is het leuk om het personeel zo nu en dan een origineel relatiegeschenk te geven. Hiermee laat je zien hoeveel je je werknemers waardeert. Speciale gelegenheden zoals het jubileum van werknemers, een verjaardag, een geboortecadeau of een afscheidscadeau zijn ideale momenten voor een relatiecadeau.

Bij De Boeketmakerij hebben we diverse boeketten en cadeaupakketten voor verschillende gelegenheden. Zo is er voor elke zakelijke relatie wel een origineel relatiecadeau te vinden. Daarnaast is het ook mogelijk om op verzoek boeketten of cadeaupakketten samen te stellen die we niet standaard in het assortiment hebben.

Leuke dagen voor het geven van een origineel relatiegeschenk

Uiteraard zijn de officiële feestdagen in Nederland leuke momenten om werknemers, klanten en andere relaties een origineel relatiegeschenk te geven. Daarnaast zijn er ook andere nationale of internationale dagen die leuk zijn om op in te haken met een origineel relatiegeschenk. Wij zetten de leukste dagen voor een relatiecadeau voor je op een rijtje.

14 februari: Valentijnsdag
Valentijnsdag kan een mooie gelegenheid zijn om je waardering uit te spreken voor je relaties. Speciaal daarvoor hebben we de Valentijnsboeketten, kies uit chocolade, koffie, thee of snoep.

1 maart: Nationale Complimentendag
Geen dag beter voor het geven van een origineel relatiegeschenk dan op Nationale Complimentendag! Kies uit een van de neutrale boeketten of laat de boeketten op maat maken.

16 maart: Dag van de Thuiswerker
Sinds de coronapandemie zijn veel mensen thuis gaan werken. Uit je waardering voor de werknemers door op deze dag een leuk boeket te sturen. Kies uit een van de vele leuke en vooral lekkere boeketten.

21 april: Nationale Secretaressedag
Laat je waardering zien voor het personeel op kantoor door op deze dag een mooi en lekker boeket voor ze samen te stellen of door te kiezen uit een van de boeketten die we al hebben samengesteld.

18 november: Dag van de Ondernemer
Bedank jouw werkgever of de zpp’ers die je inhuurt voor hun durf en doorzettingsvermogen op de Dag van de Ondernemer. Geef ze een leuk en lekker boeket cadeau om het ondernemerschap te vieren.

Lees hier meer over zakelijke cadeaus en relatiegeschenken
Ga naar de inhoud